Retail&Agrobusiness

Producţia de zahăr a României mai stă doar în trei jucători. Patronatul Zahărului: „Normal că am fost afectaţi, dar nu se moare“

În urma închiderii fabricii Zahărul Oradea (care deţine brandul Diamant), la începutul anului, 200 de salariaţi au rămas fără loc de muncă.

În urma închiderii fabricii Zahărul Oradea (care deţine brandul Diamant), la începutul anului, 200 de salariaţi au rămas fără loc de muncă.

Autor: Roana Rotaru

10.08.2018, 00:08 4726

♦ Industria zahărului din România mai stă în doar trei jucători, respectiv Agrana - cu sucursale în Roman şi Buzău, Tereos Luduş (Mureş) şi Antrepriza Zahăr Bod din Braşov ♦ Nemţii de la Pfeifer & Langen, cei care deţin brandul de zahăr Diamant, au început deja demolarea fabricii Zahărul Oradea, închisă în 2018 pe motiv că nu ar fi competitivă ♦ Lemarco Cristal din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a intrat în insolvenţă şi a închis unitatea de producţie.

Mai mult, compania Fabrica de Zahăr Bod a intrat în faliment, iar activul a fost mutat pe firma Antrepriza Zahăr Bod. În pofida acestor mutări, patronatul din industria zaharului spune că nu sunt motive de îngrijorare, fabricile rămase având capacitatea de a-şi creşte producţia pentru a acoperi necesarul de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO