Profi îşi continuă galopul: reţeaua se va apropia de 1.000 de magazine în 2018

11 dec 2017 Autor: Cristina Rosca

Lanţul de magazine Profi se va apropia la finalul acestui an de 700 de magazine după circa 200 de unităţi inaugurate în 2017. Mai mult, expansiunea va continua în acelaşi ritm şi anul viitor.

„De la începutul anului (şi până pe 26 noiembrie - n.red.) am deschis 171 de magazine în 37 de judeţe plus municipiul Bucureşti. Până la sfârşitul anului ne propunem să ne apropiem cât mai mult de 700 de magazine“, spune Daniel Cârstea, executivul român care conduce operaţiunile Profi în România.

 După numărul de deschideri din acest an Profi este lider, fiind compania cu cea mai alertă expansiune.

Planurile companiei în ceea ce priveşte piaţa locală nu se opresc însă aici. Anul trecut pe final fondul de investiţii Mid Europa Partners a preluat lanţul de magazine Profi pentru peste 500 mil. euro. Atunci, conducerea Mid Europa Partners şi Daniel Cîrstea au înaintat valoarea de 1.000 de magazine Profi în România. Ei nu au precizat însă niciun orizont de timp în care vor să atingă acest prag. Totuşi, din datele anunţate de companie chiar anul viitor reţeaua s-ar putea apropia de nivelul de 1.000 de magazine.

„În principiu, în 2018 vom deschide cel puţin tot atâtea magazine cât în 2017 (aproape 200 - n.red.)“, adaugă şeful Profi.

Cifra de afaceri a lanţului de magazine Profi ar putea sări în acest an de 1 mld. euro după un avans de 35%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Profi
, retailer
, comert
, expansiune
, magazine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide