Retail&Agrobusiness

Profi preia zece magazine de la compania Pronto Mobile, cel mai mare francizat al Carrefour. Consiliului Concurenţei analizează tranzacţia

Profi preia zece magazine de la compania Pronto Mobile,...

Autor: Cristina Roşca

14.04.2021, 13:45 279

Retailerul Profi, ce deţine peste 1.400 de magazine în România pe fomatul mic, a preluat zece magazine de proximitate de la compania Pronto Mobile SRL. Această companie era cel mai mare francizat al Carrefour în România, operând 15 unităţi sub brandul Pronto-Carrefour Express. Doar 10 unităţi au fost preluate.

Tranzacţia este acum pe masa Consiliului Concurenţei.

Gigantul francez a lansat franciza „express“ în România acum circa un deceniu, magazinele ce poartă acest brand fiind active pe segmentul de proximitate. În România existau la începutul anului 108 magazine de proximitate Carrefour, conform raportului anual al grupului. Nu era precizat dacă toate sunt operate de parteneri sau şi de gigantul Carrefour.

Gabriel Sandu a deschis primul magazin din reţea în 2013 şi apoi s-a extins rapid. Din 2014 nu a mai inaugurat unităţi noi pentru că grupul Carrefour nu s-a mai extins în franciză, spunea el anul trecut. Acum el vorbea despre o reluare a expansiunii sub umbrela Carrefour. Între timp însă, a decis să vândă o bună parte a reţelei către concurenţii Carrefour Expres, Profi.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO