Retail&Agrobusiness

Proprietarul Delta Studio îşi propune să încaseze 45.000 euro pe lună din restaurantul Naan

Proprietarul Delta Studio îşi propune să încaseze...

Autor: Raluca Ghinea

25.09.2015, 14:57 1216

"Am investit în restaurant circa 170.000 de euro, având în vedere că toate partea de amenajări am făcut-o noi (Delta Studio - n.r.) şi au fost, aşadar, costuri mai mici. Estimăm că vom amortiza investiţia într-un an şi jumătate sau doi", a afirmat Bonea, care este şi director general al Delta Studio.

Soţia lui este acţionarul majoritar al companiei specializate în amenajări interioare, care furnizează plăci ceramice, instalaţii sanitare, dar şi mobilă. Ea deţine cea mai mare cotă şi din restaurantul deschis în zona cinematografului Scala.

"Ideea restaurantului a apărut prin februarie-martie şi deschiderea a fost în iulie. Are 60 de locuri, fiind compartimentat în două spaţii la parter, pentru fumători şi nefumători, iar la subsol are o cramă, unde se pot degusta vinurile, spaţiu adresat nefumătorilor", a spus Bonea.

Naan Food & Drink Studio are specific internaţional, cu preparate bazate pe produse proaspete şi cât mai naturale, cu influenţe din diverse ţări şi din bucătăria moleculară.

"Ne propunem să facem produsele accesibile unui segment mai larg de clienţi, nu am dorit să punem preţurile foarte sus. Clienţii vor fi consiliaţi de personalul restaurantului în alegerea preparatelor, primind totodată sugestii pentru cele mai potrivite tipuri de vin", explică proprietarul.

Preţurile preparatelor sunt cuprinse între circa 20 de lei şi 65 de lei, iar selecţia de vinuri provine din soiuri autohtone, cuprinzând 96 de etichete. Restaurantul este condus de somelierul Ovidiu Olteanu.

Clienţii vizaţi sunt din segmentul "smart luxury", care caută produse de calitate, dar sunt atenţi totodată la nota de plată. Mai exact, Bontea se aşteaptă ca restaurantul să fie vizitat în special de angajaţii în multinaţionale, cei cu salarii mari, dar şi persoanele care deţin un business.

"Ţinta noastră este să facem venituri de 1.500 de euro pe zi, deci 40.000-45.000 de euro pe lună", a punctat Bonea.

Raportat la un an, încasările s-ar ridica la puţin peste jumătate de milion de euro.

Proprietarii locaţiei se gândesc să deschidă o reţea de restaurante Naan după un an sau chiar mai repede, dacă proiectul-pilot se dovedeşte de succes. Astfel, ar urma încă unul în Bucureşti şi apoi altele în oraşe mari, precum Timişoara, Cluj-Napoca şi, probabil, Sibiu.

"În materie de restaurante te bazezi foarte mult pe personal, pe echipa care conduce şi atunci trebuie să găseşti în primul rând omul potrivit, mai ales că la distanţă e mai greu de gestionat", spune fondatorul Delta Studio.

După amortizarea investiţiei, el îşi propune ca restaurantul să ajungă la un profit brut lunar cuprins între 6.000 euro şi 10.000 euro, ceea ce ar plasa rezultatul anual brut la minim 70.000 euro, până la 120.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO