Retail&Agrobusiness

Punct final pentru unul dintre cei mai mari jucători din îngheţată: fabrica Amicii din Neamţ a intrat în faliment

Punct final pentru unul dintre cei mai mari jucători din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.03.2018, 00:06 1085

♦ Kubo Ice Cream, al patrulea producător de îngheţată, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 18 milioane de lei, în scădere cu 34%.

Kubo Ice Cream, care în 2015 era al patrulea cel mai mare producător de îngheţată de pe plan local, a intrat în faliment după doi ani în care a stat în insolvenţă.

„Dispune începerea falimentului în procedură generală faţă de debitorul Kubo Ice Cream Company S.R.L. Dizolvă debitorul şi îi ridică dreptul de administrare“, se arată în decizia Tribunalului Neamţ. Lichida­torii judiciari au fost numiţi Activ Judiciar I.P.U.R.L. şi Pro Capital Restructuring I.P.U.R.L.

Printre creditorii companiei se numără ING, BRD, Orkla Foods România, Kaufland România, Unilever Bulgaria, MOL România sau Eco-Rom Ambalaje, arată aceeaşi sursă. Acesta este primul producător mare de îngheţată care intră în faliment, după ce în ultimii ani au căzut victime ale datoriilor afaceri locale precum procesatorii de carne Doly Com şi Avicola Crevedia sau îmbuteliatorul apei Bilbor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO