Retail&Agrobusiness

Radiografia industriei de încălţăminte. Exporturile României, pantofarul Europei, au stagnat în ultimul deceniu, pe când importurile s-au dublat. Importurile s-au apropiat de 700 mil. dolari după un avans de aproape 16% în 2018 versus anul anterior

Radiografia industriei de încălţăminte. Exporturile...

Autor: Cristina Roşca

19.08.2019, 17:30 571

♦ România a exportat în 2018 pantofi în valoare de aproape 1,1 mld. dolari, un nivel relativ constant ♦ Încălţările „made in Romania“ iau în special drumul Occidentului, pe când consumatorii locali cumpără în special pantofi produşi în Polonia şi China.

„România este unul dintre cei mai mari producători de încălţăminte din UE, însă exporturile acestui stat au stagnat în ultimul deceniu (cu uşoare variaţii de la an la an – n. red.). În ultimii cinci ani au scăzut exporturile către toate pieţele importante din UE, produsele româneşti orientându-se către Turcia“, spun analiştii World Footwear.

Piaţa locală rămâne dependentă de sta­tele membre, mai exact primii cinci parteneri comerciali – Italia, Austria, Germania, Slo­vacia şi Franţa – acoperind circa 85% din totalul exporturilor în valoare. Totuşi, co­menzile scad, potrivit analizei World Footwear. La polul opus, Turcia abia a apărut în peisaj, „consumând“ pantofi în valoare de 25 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO