Retail&Agrobusiness

Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim:„Preţul cărnii de porc a crescut în ultimele 4 luni cu 32% la nivel mondial. Anul acesta minimum jumătate din profitabilitatea noastră am pierdut-o”

Radu Timiş, preşedintele Cris-Tim:„Preţul cărnii de...

Autor: Roana Rotaru

16.05.2017, 12:16 512

Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, spune că preţul cării de porc a crescut cu 32% de la începutul anului, la nivel mondial, şi că în contextul în care şi-a propus să renunţe la înlocuitorii de carne precum soia sau amidon, va pierde anul acesta cel puţin jumătate din profitabilitate. „Preţul cărnii de porc mondial a crescut în ultimele 4 luni la 32%. Cererea este mai mare ca oferta, iar noi tocmai în perioada în care s-a scumpit am scos înlocuitorii de carne, soia, amidon, colorant chimic, aromele sintetice, şi am făcut toate lucrurile acestea asumându-ne riscul de a pierde din profitabilitatea noastră. Anul acesta minimum un sfert din profitabilitatea noastră am pierdut-o”, a spus preşedintele Cris-Tim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO