Retail&Agrobusiness

Raul Ciurtin, proprietar Prefera Foods: Restricţiile impuse transportului de marfă sunt o problemă reală. Ar trebui deblocate căile, să deservească zona medicală şi alimentară pentru aprovizionare

Raul Ciurtin, proprietar Prefera Foods: Restricţiile...

Autor: Florentina Niţu

24.03.2020, 16:54 261

Raul Ciurtin, dezvoltatorul Prefera Foods, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa conservelor, cu afaceri de peste 50 mil. lei, consideră că restricţiile de transport impuse de autorităţi, atât la nivel naţional, cât şi european, dar şi global, ar trebui „slăbite”, astfel încât producătorii şi furnizorii din industriile medicală şi alimentară să se poată aproviziona în continuare, pentru a asigura produsele şi serviciile necesare populaţiei.

„În ultima lună, noi am avut o creştere de peste 300% a volumului vândut, dar comenzile au fost mult mai mari. Însă, încep să apară probleme de aprovizionare. Pentru materia primă lucrăm mixt, cu producători interni şi externi. Pe partea alimentară, România are potenţial să susţină, dar la ambalaje– cutii de tablă şi borcane, depindem din importuri. (…) Restricţiile impuse transportui de marfă sunt o problemă reală. Ar trebui deblocate căile, să deservesă zona medicală şi alimentară pentru aprovizionare”, a spus Raul Ciurtin, proprietarul Prefera Foods, în cadrul emisiunii audio ZF Live 15 minute cu un antreprenor.

Compania are o fabrică în Oiejdea (judeţul Alba), iar brandurile aflate în portofoliul Prefera Foods sunt Capricii şi Delicii sub care comercializează pateuri de ficat, paste vegetale din seminţe de floarea-soarelui, zacuscă, ciorbe şi mâncăruri gătite, şi brandurile Meniu, Rodna, Căluşar şi Atelier Mediaş.

Prefera Foods a redus programul de lucru al echipei de vânzări, iar angajaţi care îşi desfăşurau munca din birou, lucrează în prezent de acasă. Totodată, în fabrică s-au luat măsuri sporite de igienă şi control şi s-a interzis accesul persoanelor străine în incintă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO