Retail&Agrobusiness

Recrutare pe piaţa berii: Cristian Popa, un director care a lucrat pentru Intersnack şi P&G, a preluat conducerea Martens Galaţi

Recrutare pe piaţa berii: Cristian Popa, un director...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.10.2019, 07:20 1163

Cristian Popa, un manager cu experienţă în companii precum Intersnack (snackuri), Tnuva (lactate), AB InBev (bere) şi Procter&Gamble (produse de curăţenie şi cosmetice), a preluat funcţia de director general în cadrul producătorului de bere Martens Galaţi. El îl înlocuieşte pe De Smet-Van Damme Johan Germain.

Absolvent al Facultăţii de Aeronave şi al Wharton Business School, Cristian Popa are o experienţă de peste 20 de ani în industria bunurilor de larg consum. El conduce acum o companie din industria berii, care în 2018 a avut o cifră de afaceri de 24,7 milioane de lei, o pierdere netă de 8,7 milioane de lei şi 128 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Martens ( simbol bursier (MABE) are o capitalizare bursieră de 1,86 milioane de lei, iar principalul acţionar, care deţine 67,7% din companie este compania belgiană Bockhold. În prima jumătate a anului 2019, Martens a avut o cifră de afaceri de 10,59 de milioane de lei, în scădere cu 11,5% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele din ultimul raport al companiei de pe bursă. Din punctul de vedere al cifrei de afaceri raportate în 2018, Martens, o fabrică cu o istorie de peste 40 de ani, s-a clasat pe locul nouă între cei mai mari producători de bere, într-un top condus de multinaţionalele Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier şi URBB (Tuborg). Liderul pieţei este Ursus Breweries cu brandurile Ursus, Timişoreana şi Ciucaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO