Retail&Agrobusiness

Reducerea TVA a fost cea mai bună măsură fiscală din 2015. „Acum aşteptăm taxe mai mici pe muncă“

Reducerea TVA a fost cea mai bună măsură fiscală din...

Autor: Cristina Bellu

15.05.2016, 09:00 1748
Încrederea şi optimismul oamenilor de afaceri în privinţa perspectivelor oferite de mediul antreprenorial românesc sunt în creştere semnificativă. 66% din­tre aceştia consideră că Ro­mânia va oferi un mediu prietenos pentru afaceri în mai puţin de zece ani, potrivit unui studiu realizat de EY România.
 
Cei mai mulţi antreprenori dedică 10 ore afacerii lor în fie­care zi, ceea ce indică faptul că lucrează cu 21% mai mult decât angajaţii cu normă întreagă din România şi la fel de mult ca antreprenorii români aflaţi la început de drum, 20% dintre aceştia depăşind limita celor zece ore de muncă. 70% dintre res­pondenţii participanţi la studiu au indicat lipsa unui cadru fiscal şi legislativ clar, corelat şi stabil, dublat de birocraţie şi atitudinea necons­truc­tivă a reprezentanţilor insti­tu­ţiilor statului faţă de afa­cerile private, ca reprezentând cel mai mare obstacol în crearea şi dez­­voltarea unei afaceri în Ro­mânia. Cu toate că mediul de reglementare şi fiscal rămâne cel mai important obstacol pentru an­treprenori şi în acest an, se re­marcă o tendinţă majoritar po­zitivă în privinţa evoluţiei me­diului de reglementare şi fisca­lizare. Dacă în 2014 doar 12% dintre respondenţi vedeau o tendinţă pozitivă referitoare la acest aspect, iar în 2015 doar 20%, în 2016, 51% dintre respon­denţi percep o îmbunătăţire a mediului fiscal şi de regle­mentare. Practic, tendinţa s-a inversat faţă de ediţia din anul precedent, când 49% vedeau o deteriorare a acestui aspect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO