Retail&Agrobusiness

Reducerea TVA va urca businessul cu mobilier pe piaţa internă

La nivel global, peste 10.000 de copii dorm în paturile Romina Furniture, ale căror preţuri pot ajunge şi la peste 2.000 de dolari.

La nivel global, peste 10.000 de copii dorm în paturile Romina Furniture, ale căror preţuri pot ajunge şi la peste 2.000 de dolari.

Autor: Corina Mirea

23.12.2015, 00:06 376

Dumitru Toader, antreprenorul care din anul 2002 produce mobilier de lux pentru copii sub brandul Romina Furniture, spune că reducerea TVA de la 24% la 20% programată pentru 1 ianuarie 2016 va genera un plus de cel puţin 10% al vânzărilor anul viitor. În România, mobilierul produs de el la Tărtăşeşti (judeţul Dâmboviţa) se găseşte într-un showroom de fabrică, într-un altul din Bucureşti şi în centrul comercial Promenada Mall, în magazinul pentru copii Pink & Blue.

„În prezent, linia de business Romina Furniture reprezintă în jur de 10% din compania AXM Prod '93 (producător de lacuri, înfiinţat acum mai bine de două decenii de antreprenor - n. red.), dar mă aştept ca aceasta să crească, luând în calcul reducerea TVA. Cred că trebuie să vedem cel puţin o creştere de 10% pe piaţa internă“, explică Toader, care a pus bazele liniei de producţie de mobilier pentru copii împreună cu soţia sa Florentina. El mai susţine că anul acesta grupul pe care îl deţine va încheia cu afaceri de circa 9,5 milioane de euro, cu un milion de euro în plus faţă de rezultatele înregistrate de companie anul trecut, conform calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO