♦ 15 loturi de pământ, comasate, au devenit astăzi locul pe care se întinde una dintre cele cele mai moderne fabrici de producţie a cărnii de pasăre din Europa de Est, în care lucrează 900 de oameni ♦ 600 de locuri de muncă au fost create datorită acestei investiţii, iar angajaţii sunt din judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj ♦ Zilnic, 40 de camioane cu păsări intră pe poarta fabricii, iar cel puţin tot atâtea ies cu produse finite, livrate către magazine, reţele HoReCa şi retaileri ♦ Pentru anul 2025, grupul Carmistin îşi propune să sacrifice 74 de milioane de capete de pasăre, cu o ţintă ambiţioasă de 100 de milioane în următorii cinci ani.
Între localităţile Băbeni şi Frânceşti, în judeţul Vâlcea, a prins contur în mai puţin de cinci ani una dintre cele mai moderne fabrici de producţie a cărnii de pasăre din Europa de Est. Aproape 900 de oameni lucrează astăzi în acest oraş industrial şi produc carne de pasăre sub brandul La Provincia, ce hrăneşte milioane de români din ţară, dar şi din afara sa.
În locul unde astăzi vedem unul dintre cele mai avansate fluxuri industriale de producţie a cărnii de pasăre din România era o zonă rurală fragmentată, împărţită în 15 loturi de teren lucrate individual, unde se cultivau cereale. Nimic nu anunţa atunci transformarea radicală care urma să se petreacă aici. Însă, un proiect de investiţii îndrăzneţ în industria agroalimentară românească a transformat complet zona, cu un impact economic direct asupra economiei locale.