Retail&Agrobusiness

Retailerii Deichman şi Pepco vor deschide câte un magazin în complexul Prima Shops din Oradea

Retailerii Deichman şi Pepco vor deschide câte un...

Autor: Roxana Rosu

24.10.2016, 12:08 1009

Cei doi retaileri au închiriat fiecare câte o suprafaţă de 500 mp.

"Ne-am uitat cu atenţie la piaţa din Oradea, care are deja trei mall-uri şi am decis să nu il face pe al patrulea, ci să dezvoltăm un parc de retail cu o ofertă competitivă atât pentru retaileri, cât şi pentru populaţia din oraş", explică Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul Oasis

Dacă într-un mall costurile de administrare se situează între 7-10 euro/mp (având în vedere poziţionarea pe mai mult de un etaj, ce aduce costuri suplimentare cu scările rulante şi lifturile), iar cele de marketing sunt între 2-3 euro/mp, parcurile de retail, prin organizarea pe un singur nivel, au costuri de administrare mult mai mici, respectiv de aproximativ 1,50 – 2,00 euro/mp.

Oasis a demarat la începutul lunii octombrie lucrările de construcţie pentru proiectul Prima Shops, în centrul oraşului Oradea, investiţia de 12 milioane de euro fiind asigurată din fonduri proprii. Proiectul, totalizând 10.000 mp, va fi livrat în 2 faze: 5.000 mp în primăvara anului viitor şi încă 5.000 mp în toamna viitoare.

În imediata vecinătate este deschis de doi ani un hipermarket Kaufland cu o suprafaţă de 5.500 mp.

Oasis Retail & Development Consulting are la activ peste 70 de proiecte finalizate pe o suprafaţă de 1,5 milioane de mp de teren.

Acţionarii companiei, Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner au o experienţă de 20 de ani în domeniu, fiind implicaţi in dezvoltarea de retail atât pe piaţa locală, cât şi în Europa Centrală şi de Est.

Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops şi Family Center.

Portofoliul Oasis în România constă în cinci parcuri de retail sub brandul "Prima Shops" în Roman, Reghin, Făgăraş, Tecuci şi Mangalia; trei parcuri de retail deţinute in parteneriat, sub brandul "Family Center", in Botoşani, Giurgiu şi Râmnicu Vâlcea şi 12 magazine inchiriate catre Lidl.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO