Retailerii străini au deschis 200 de magazine în primele nouă luni din 2018

Secțiune susținută de Medlife Logo

25 sep 2018 Autor: Cristina Rosca

♦ Jucătorii din comerţul modern au investit peste 100-150 mil. euro în noile supermarketuri şi magazine de discount.

Comerţul modern a ajuns la un pas de 2.500 de magazine după ce retailerii au deschis peste 200 de magazine în primele nouă luni din an. Cele mai multe dintre acestea sunt pe format mic - adică supermarketuri şi magazine de proximitate. Universul de comerţ modern s-a dezvoltat puternic începând cu 2009, primul an de criză financiară, în această perioadă numărul de magazine crescând de la 450 la 2.500.

La începutul lui 2018 reţelele au anunţat planuri pentru 300-350 de unităţi noi, deci loc de creştere există încă. În primele nouă luni din an s-au deschis circa 60% din magazinele „promise“, arată calculele ZF.

Mulţi retaileri îşi programează deschiderile de magazine în ultimul trimestru al anului, suficient de devreme însă pentru a prinde sărbătorile de iarnă, cel mai important eveniment din comerţ.

În primele nouă luni din an, trei din zece reţele - Metro Cash & Carry, Selgros şi Cora - nu au deschis nicio unitate nouă, pe când Profi a inau­gurat singur 146 de magazine pe format mic.

Formatul mic a devenit însă tot mai popular în ultimii ani, reţele precum Carrefour sau Auchan di­versificându-şi portofoliul pentru a cuprinde şi astfel de magazine. Aceste pariuri vin în contextul în care con­sumatorii preferă să meargă zilnic la magazin pentru cumpărături de mici dimensiuni, mai degrabă decât să îşi umple coşul la final de săptămână. Proximitatea a devenit astfel unul dintre cei mai importanţi factori în procesul de achiziţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Retailerii straini
, magazine
, comert
, supermarketuri
, discount
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide