Retail&Agrobusiness

Retrospectivă trimestrul întâi: zece evenimente care au marcat industria bunurilor de larg consum

Retrospectivă trimestrul întâi: zece evenimente care...

Autor: Mădălina Panaete

07.04.2015, 18:42 140

Piaţa bunurilor de larg consum a fost în primul trimestru  al acestui an „martoră“ la modificări ale legislaţiei în industria ţigaretelor, la mai multe schimbări de manageri printre care şi cele de la şefia Lactalis România, proprietarul LaDorna, şi Mondelez, importatorul Milka, dar şi la trecerea unor fabrici de pe lista unităţilor de producţie pe harta noilor proiecte imobiliare.

 

1. Lovitură pentru o piaţă de 3 mld. euro: se interzice fumatul în spaţiile publice

Senatul României a adoptat în luna martie o propunere legislativă prin care interzice total fumatul în spaţiile publice, aşa cum sunt instituţiile publice,  locurile de joacă pentru copii sau mijloacele de transport în comun. Interzicerea fumatului în spaţiile publice îi afectează pe cei aproape cinci milioane de fumători din România. Piaţa ţigaretelor din România se ridică la circa 3 mld. euro şi este cea mai mare piaţă de bunuri de larg consum, şi se află în faţa berii, a băuturilor răcoritoare şi a mezelurilor. Cei mai mari jucători sunt BAT, JTI şi Philip Morris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO