Retail&Agrobusiness

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments, trece de 100 mil. euro cifră de afaceri în primele nouă luni din 2022, plus 45% an/an. Profitul net a ajuns la 2,7 mil. euro

Florin Deznan, Cofondator şi CEO ROCA Agri RDF

Florin Deznan, Cofondator şi CEO ROCA Agri RDF

Autor: Cristina Bellu

10.11.2022, 11:58 431

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments şi RDF SA Arad, a încheiat primele  nouă luni din 2022 cu afaceri de peste 100 mil. euro, în creştere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul operaţional a atins 4,7 mil. euro la finalul lunii septembrie, iar profitul net a fost de 2,7 mil. euro.

La nivelul întregului an, oficialii ROCA Agri RDF estimează venituri de peste 140 mil. euro, strategia de dezvoltare a businessului în perioada următoare vizând o creştere accelerată, atât organică, cât şi prin tranzacţii de tip M&A.

În acest moment, holdingul este format din companiile RDF SA, RDF Agricultura SRL şi Adidana SRL. În plus, societatea Dachim este în curs de alăturare holdingului, tranzacţie prin care ROCA Agri RDF îşi va extinde capacităţile şi îşi va dezvolta activităţile în distribuţia de input-uri, trading de cereale, producţie agricolă şi procesare de cereale.

„Anul acesta ne-am concentrat pe consolidarea şi integrarea Adidana alături de RDF şi RDF Agricultura. Focusul nostru a fost pe echipe, pe integrarea şi creşterea performanţelor acestora precum şi pe eficientizarea operaţională. Situaţia economică actuală ne-a provocat să găsim cele mai potrivite soluţii pentru clienţii şi pentru business-ul nostru”, a spus Florin Deznan, Cofondator şi CEO ROCA Agri RDF.

Investiţiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii româneşti şi vizează dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol.

„Cu un portofoliu în continuă expansiune, ROCA Agri RDF face paşi mari către realizarea viziunii de a deveni un one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea ROCA Agri RDF prin noi achiziţii care vor consolida holdingul atât prin extinderea teritorială, cât şi prin diversificarea gamei de produse şi servicii”, adaugă Alexandru Savin, Membru al Boardului ROCA Agri RDF din partea ROCA Investments.

Agricultura joacă un rol strategic în contextul actual, în care războiul din Ucraina are efecte la nivel global.

În 2021, ponderea agriculturii în PIB a revenit la 4,4%, nivel comparabil cu perioada 2017-2018, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO