Retail&Agrobusiness

România a produs 4,1 mil. hl de vin anul acesta, cu 40% mai puţin faţă de maximul din 2009

România a produs 4,1 mil. hl de vin anul acesta, cu 40%...

Autor: Cristina Rosca

17.12.2015, 00:08 600
România este al 13-lea cel mai mare producător de vin de la nivel mondial, după ce producţia de anul acesta s-a apropiat de 4,1 milioane de hectolitri, cu un avans de 9% comparativ cu 2014.
 
Totuşi, piaţa locală a pierdut teren în ultimii ani în contextul în care producţia s-a redus cu circa 40% comparativ cu 2009. Jucătorii din piaţă spun însă că în următorii ani am putea vedea o revenire, pe fondul intrării pe rod a unor noi suprafeţe cu viţă-de-vie şi pe fondul unor creşteri ale pieţei locale şi ale exporturilor.

„Există într-adevăr o scădere a pro­ducţiei în ultimii ani, aceasta putând fi pusă pe seama restructurării masive a plantaţiilor româneşti. Au fost defrişate podgoriile vechi, cu producţie mică, şi au fost replantate vii moderne, care au sau vor avea o producţie mare la hectar. O parte din aceste vii au intrat deja pe rod, altele urmează să o facă în următorii 2-3 ani, când vom vedea şi o creştere a producţiei“, spune Mihaela Tyrel de Poix, cea care deţine astăzi producătorul de vinuri S.E.R.V.E., în portofoliul căruia se află branduri precum Vinul Cavalerului, Terra Romana sau Cuvee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO