Retail&Agrobusiness

România are peste 2.600 de cofetării şi patiserii: Bucureştiul, Bihorul şi Clujul sunt cele mai „îndulcite“ judeţe din ţară

România are peste 2.600 de cofetării şi patiserii: Bucureştiul, Bihorul şi Clujul sunt cele mai „îndulcite“ judeţe din ţară

În 2018, ultimul an pentru care există date disponibile, România a realizat 216 tone produse zaharoase de cofetărie şi patiserie, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Anul trecut, România a importat produse de brutărie, de patiserie şi biscuiţi de 368 de milioane de euro şi a exportat de numai 172 milioane de euro, potrivit aceleaşi surse.

La nivel naţional sunt înregistrate 2.637 de cofetării şi patiserii, peste 36% dintre ele aflându-se în Capitală şi în judeţele Bihor şi Cluj – acestea fiind şi unele dintre cele mai bogate judeţe din ţară, cu o economie locală puternică, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). ZF nu a luat în calcul laboratoarele de cofetărie şi patiserie.

În Bucureşti sunt aproape 400 de cofetării şi patiserii înregistrate şi peste 20 au fost înfiinţate în acest an, în pofida pandemiei de COVID-19 pe har­ta pro­ducă­to­rilor de dulciuri pu­nân­du-se nume noi, precum Maya Ch­o­colate & Cakes, Four Sec, Asopus Sweets, Moulin D’or sau Chez Ode­tte Cuisine.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO