Retail&Agrobusiness

România are trei producători de biciclete şi părţi componente în top 200 cei mai mari exportatori locali

ANALIZĂ

România are trei producători de biciclete şi părţi...

Autor: Cristina Roşca

11.06.2019, 18:00 4088
♦ Cel mai puternic jucător din producţia de biciclete din România este grupul francez Decathlon, care realizează local vehicule pe două roţi pe care apoi le trimite în toată lumea ♦ Primii trei jucători după cifra de afaceri au un business cumulat de peste 1 mld. lei anual cu aproape 1.000 de salariaţi ♦ În umbra celor mari, companii controlate de străini, se dezvoltă şi businessuri locale de mici dimensiuni precum Atelierele Pegas ♦ În total sunt şapte companii care „fac regulile pe piaţă“, producând fie biciclete, fie părţi componente ♦ Producţia pleacă în cea mai mare parte a ei peste hotare, consumul intern fiind încă relativ mic.
 

România are trei producători de biciclete şi părţi componente în top 200 cei mai mari exportatori locali, este vorba de Madirom Prod (companie controlată de Decathlon), Eurosport DHS şi Mechrom Industry, arată datele INS. Pe lângă aceştia trei, pe piaţă mai activează alte patru firme cu afaceri de milioane sau zeci de milioane de lei. Unele asamblează produse pentru Decathlon - Sport Mechanical Workshop şi Nextcity, altele produc părţi componente pentru grupul din care fac parte - DHS Bike Parts. Acestora li se adaugă şi Atelierele Pegas, o companie care a reînviat brandul istoric Pegas.

Liderul pieţei, atât după cifra de afaceri, cât şi după poziţia în topul exportatorilor, este compania Madirom Prod, deţinută de jucătorul de echipamente sportive Decathlon. Pentru prima dată, firma a intrat anul trecut în top 100 exportatori locali după ce businessul s-a majorat cu peste 50% până la aproape 600 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO