România ocupă locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE, după ce anul trecut a sacrificat în abatoare peste 4 milioane de capete de porcine, acoperind astfel 1,5% din numărul total de sacrificări de porcine din UE, potrivit datelor Eurostat, o statistică care nu ia în calcul şi cele 2 milioane de porci sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, potrivit specialiştilor din piaţă.
„Este o statistică artificială care a luat în calcul doar sacrificările «oficiale» ale porcilor proveniţi din fermele comerciale. Noi estimăm că sunt încă cel puţin 2 milioane de porci în gospodăriile populaţiei. La ţară, creşterea porcinelor reprezintă şi o sursă de venit. Oamenii îngraşă 2-3 porci pe an, unul îl ţin pentru ei, iar restul îi vând“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).