Retail&Agrobusiness

România, locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE

România, locul 13 în topul celor mai mari producători...

Autor: Roana Rotaru

21.09.2017, 00:00 1270

România ocupă locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE, după ce anul trecut a sacrificat în abatoare peste 4 mili­oane de capete de porcine, acoperind astfel 1,5% din numărul total de sacrificări de porcine din UE, potrivit datelor Eurostat, o statistică care nu ia în calcul şi cele 2 milioane de porci sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, potrivit specialiştilor din piaţă.

„Este o statistică artificială care a luat în calcul doar sa­crificările «ofi­ciale» ale porcilor proveniţi din fer­mele comerciale. Noi estimăm că sunt încă cel puţin 2 mili­oa­ne de porci în gos­podăriile populaţiei. La ţară, creşterea porcinelor reprezintă şi o sursă de venit. Oamenii îngraşă 2-3 porci pe an, unul îl ţin pentru ei, iar restul îi vând“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO