• Leu / EUR4.9126
  • Leu / GBP5.6911
  • Leu / USD4.6804
Retail&Agrobusiness

România moare sub ochii noştri: Producătorii din pieţele agroalimentare, aflate în spaţii închise, s-ar putea confrunta cu probleme majore, începând de luni, odată cu închiderea pieţele agroalimentare aflate în spaţii închise

România moare sub ochii noştri: Producătorii din pieţele agroalimentare, aflate în spaţii închise, s-ar putea confrunta cu probleme majore, începând de luni, odată cu închiderea pieţele agroalimentare aflate în spaţii închise

Autor: Alexandru Nanu

08.11.2020, 12:57 371

Producătorii din pieţele agroalimentare aflate în spaţii închise s-ar putea confrunta cu probleme majore începând de luni, în contextul în care autorităţile au decis închiderea acestora exact la începutul sezonului rece.

Micii producători au fost fost puternic afectaţi de actuala pandemie de coronavirus prin scăderea vânzărilor pe care le efectuau prin blocarea vânzărilor către sectorul HoReCa şi către alte sectoare care au fost oprite sau a căror activitate a fost puternic restrânsă ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi.

În continuare prezentăm comunicatul Federaţiei Sindalimenta cu privire la poziţia organizaţiei faţă de decizia guvernului de închidere a pieţelor.

După un an in care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existenţa unei secete fără precedent, dar mai ales din cauza inconştienţei criminale a Guvernului Orban şi a preşedintelui României Klaus Iohannis, care i-a girat incompetenţa crasă, acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură nimicitoare prin închiderea pieţelor agroalimentare începând de luni, 9 noiembrie. Înaintea acestei masuri aberante, tot din cauza incompetenţei guvernului, au plătit cu locurile de muncă angajaţii din sectorul HoReCa şi in mod direct transportatorii şi cei din industria alimentară. Stocurile de alimente create, refuzul şi dezinteresul manifestate de ”Guvernul meu” pentru acordarea unor forme de sprijin acestor sectoare, au condus la închiderea multor afaceri şi la creşterea numărului de şomeri, informează F.S.I.A.-SINDALIMENTA.

Chiar dacă a revenit după declaraţiile iniţiale şi a precizat că este vorba doar despre pieţele care funcţionează în spaţii închise, preşedintele ne demonstrează că nu ştie cum arată pieţele din marile oraşe. Funcţionează în spaţii închise domnule Iohannis şi dacă dumneavoastră nu mergeţi prin pieţe pentru că, probabil, consideraţi că este sub demnitatea dumneavoastră să vă întâlniţi în stradă cu România cea adevărată, măcar aveţi bunul simţ şi întrebaţi-vă consilierii!

Noua decizia a guvernului care conduce România da o lovitură fatală producătorilor agricoli pentru care piaţa reprezintă singura oportunitate pentru valorificarea producţiei.

Ce vor face acum zecile de mii de mici producători agricoli după ce pieţele se vor închide? Ce vor face cu marfa? Cum vor mai reuşi să-şi întreţină familiile? Sunt întrebări la care conducerea criminală a României de astăzi, guvernul care a distrus ţara în numai câteva luni şi incompetentul său preşedinte, nu a considerat că merită să vină cu răspunsuri şi cu soluţii.

În timp ce micii producători agricoli sunt condamnaţi la sărăcie, noua decizie de a închide pieţele agroalimentare este soluţia perfectă pentru lanţurile de supermarketuri. Ca şi cum profiturile imense obţinute de acestea până acum nu erau de ajuns, Orban şi Iohannis le pun pe tavă o nouă oportunitate de îmbogăţire.

Dacă pieţele agroalimentare sunt un pericol pentru sănătatea românilor, supermarketurile, care funcţionează tot în spaţii închise şi care se vor supraaglomera, prin creşterea evidenta a numărului de persoane care trebuie să se aprovizioneze, de ce nu sunt domnule Orban, domnule Iohannis? Care este explicaţia logică pentru care aţi decis ca pe fermierii români să-i omorâţi, iar marile reţele internaţionale de retail să le îmbogăţiţi şi mai mult?

Cum puteţi lua aceste măsuri care pun capac economiei româneşti explicandu-ne ca ne protejati, timp în care doriţi să organizaţi alegeri cu orice preţ? Cât ne veţi mai umili considerându-ne proşti?

Eliminaţi masura închiderii pieţelor agroalimentare !

Este momentul să vă opriti si sa arătaţi ca sunteţi români care vă iubiti ţara şi pe care nu doriţi s-o distrugeţi. Romania nu este la cheremul vostru şi nu puteţi face ce vreţi cu ea. România este a poporului pe care voi l-aţi batjocorit cu toţii timp de 30 de ani! Luaţi-vă labele de pe micii producători, nu vă mai bateţi joc de ei şi de familiile lor, fiindcă şi aşa le-aţi gonit copiii făcând să rămânem fără forţa de muncă în agricultură! Staţi de vorbă cu ei ca să le cunoaşteţi problemele, nu-i omorâţi.

Să nu ne mai amăgim singuri, aşteptând vreo explicaţie de la cei doi. Nu există nicio explicaţie logică. Există doar inconştienţa criminală a doi indivizi care nu au ce căuta în funcţiile pe care le ocupă acum.

Ar trebui şi consider ca este momentul ca fermierii noştri să dea dovadă de solidaritate. Fraţilor, deciziile acestor incompetenţi conduc oricum la pierderea produselor pentru care aţi trudit mult. Este momentul ca aceşti nepricepuţi care tot timpul au luat măsuri fără să gasească soluţii si fără să se consulte cu micii producători, sa cunoască forţa voastră. In semn de protest, desigur organizaţi si repectând legislaţia, marfa nevândută in pieţe trebuie sa ajunga să ajungă in faţa Guvernului şi a Palatului Cotroceni. Poate aşa vor se vor trezi şi vor găsi soluţii.

Mimând grija faţa de români, cărora le aruncaţi în discursurile dvs. pline de dojene şi minciuni apelativul „dragii mei”, domnule preşedinte Iohannis, ne arătaţi zi de zi adevărata dumneavoastră faţă.

Sunteţi un preşedinte care nu-şi iubeşte poporul.

F.S.I.A.-SINDALIMENTA este FEDERAŢIA  NAŢIONALĂ  A  SINDICATELOR  DIN  INDUSTRIA  ALIMENTARĂ.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9126
Diferență: -0,1646
Ieri: 4.9207
Azi: 4.6804
Diferență: 0,1669
Ieri: 4.6726
Azi: 5.6911
Diferență: -0,467
Ieri: 5.7178
Azi: 4.9667
Diferență: -0,4729
Ieri: 4.9903