România rămâne fără animale. INS: Efectivele de bovine, porcine şi păsări au scăzut în ultimul an. Petre Daea nu e îngrijorat:„Datele INS sunt corecte, dar eu vă spun datele zilei”

Secțiune susținută de Medlife Logo

16 mai 2018 Autor: Roana Rotaru

Efectivele României de bovine, porcine şi de păsări au scăzut în 2017, faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), o situaţie care pare să nu-l îngrijoreze pe ministrul agricuturii Petre Daea, care se laudă cu un număr mai mare de cereri de subvenţii pentru creşterea bovinelor în campania agricolă 2018, faţă de campania agricolă 2017.

„În 2017 fermierii solicitau subvenţii pentru 1.317.000 capete bovine. În 2018, din cererile depuse de fermieri, se solicita plata subvenţiei pentru 1.457.000 bovine. Asta înseamnă un spor la efective de peste 140.000 capete. Iată, prima îngrijorare a dumneavoastră a fost spulberată. Datele INS sunt corecte, dar eu vă spun datele zilei”, a spus Petre Daea în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc astăzi la sediul ministerului. 

O creşterea a numărului de solicitări de subvenţii pentru creşterea bovinelor în 2018, nu schimbă însă realitatea din teren, şi anume că efectivele de bovine, porcine şi păsări scad de la an la an, potrivit datelor INS.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ins
, scadere
, ingrijorare
, pasari
, porcine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide