Retail&Agrobusiness

România se află pe locul şase în UE la numărul de angajaţi din fabricile de bere

România se află pe locul şase în UE la numărul de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.01.2018, 00:00 522

Circa 5.600 de angajaţi lucrează în fabricile de bere din România, cifră care poziţionează ţara pe locul şase în Uniunea Europeană la acest capitol, arată datele Asociaţiei Berarii Europei. 

Pe primele locuri se situează Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa şi Spania. De altfel, în fiecare dintre aceste ţări activează câteva mii de berării. Cei mai mulţi angajaţi lucrează în unităţile din Germania, adică peste 27.000. Nivelul ridicat al angajaţilor din fabricile locale de bere vine în condiţiile în care, deşi piaţa este dominată de companii multinaţionale, cele mai vândute branduri sunt româneşti. Cel mai vândut brand de bere este Timişoreana, produs de Ursus Breweries. Multinaţionalele din sector au restructurat businessurile locale după un lung şir de achiziţii, dar au păstrat producţia în fabricile din România. În plus, 97% din berea consumată în România este realizată pe plan local. Industria berii este singura piaţă de dimensiuni mari din sectorul bunurilor de larg consum unde importurile nu au reuşit să ajungă nici la 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO