Retail&Agrobusiness

România, ţara covrigilor: numărul de simigerii, covrigării şi gogoşerii a crescut de şase ori într-un deceniu, până la 3.800. După Bucureşti, surprinzător, Argeşul şi Aradul au cele mai multe astfel de unităţi

România, ţara covrigilor: numărul de simigerii,...

Autor: Florentina Niţu

23.12.2020, 00:07 1591

Numărul de simigerii, covrigării şi gogoşerii din România a crescut de peste şase ori din 2009 până în prezent, ajungând la aproape 3.800 de astfel de unităţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Auto­ri­ta­tea Naţională Sa­ni­tar-Vete­ri­na­ră şi pen­tru Si­gu­ran­ţa Ali­men­telor (ANSVSA).

Afacerile cu covrigi sau produse de patiserie sunt unele dintre cele mai re­zistente în perioade de criză. Avantajul lor este că produsele se vând tot timpul anului, amplasarea locaţiei într-un loc cât de cât circulat înlocuieşte inves­tiţiile în marketing şi publicitate, iar preţul lor foarte mic atrage şi un nu­măr ma­re de clienţi, vânzările de co­vrigi, cel puţin, fiind în număr de câteva mii de bu­căţi pe zi, spun specialiştii din domeniu.

Cele mai multe simigerii, covri­gării, gogoşerii se află în Bucureşti, în număr de 722, apoi în Argeş (306), urmate de jude­ţul Arad (277). În Capitală, anul tre­cut şi în acest an au fost deschise peste 70 de u­nităţi noi, ju­mă­tate des­chi­zân­du-şi feres­tre­le în 2020, în po­fida pandemiei de COVID-19.

În primele zece judeţe din ţară sunt 2.657 de simigerii, covrigării, gogoşerii, adică 70% din numărul total de unităţi din ţară.

Astfel, datele arată că cei mai „flămânzi“ oameni se află în Bucureşti, în Muntenia, în Banat şi în centrul ţării, cele mai puţine fiind în zona Moldovei, în judeţe ca Galaţi, Botoşani sau Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO