Retail&Agrobusiness

Românii sacrifică în luna decembrie circa un milion de porci. În fermele comerciale preţul a scăzut cu 28%, la poarta gospodarului preţul creşte

Românii sacrifică în luna decembrie circa un milion de...

Autor: Florentina Niţu

16.11.2020, 17:45 385

Firmele din industria cărnii de porc susţin că şi în acest an românii vor sacrifica circa un milion de porci, din cei aproape patru milioane crescuţi anual în România. Însă, în 2020, românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar decât anul trecut, dacă vor să facă pomana porcului ca atare, deoarece scăderea producţiei de cereale a influenţat creşterea preţului hranei pentru animale, ce se reflectă în preţul final al porcului.

„În fermele comerciale preţul a scăzut cu 28% faţă de anul trecut, pentru că acolo este un lanţ şi porcul mai trece prin două verigi până să ajungă carnea la consumator. Dintr-o fermă comercială porcul în viu pleacă cu 5,5 lei/kg, dar la poarta gospodarului preţul este dublu şi trendul este de creştere. Eficienţa economică dintr-o gospodărie e mai mică şi, în plus, anul acesta preţul cerealelor a crescut“, spune Ioan Ladoşi, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO