Retail&Agrobusiness

Românii şi mâncarea mexicană: Taco Bell deschide al treilea restaurant pe piaţa locală. Unde va fi situat acesta

Românii şi mâncarea mexicană: Taco Bell deschide al...

Autor: Alex Ciutacu

29.04.2018, 12:36 1218

Taco Bell se extinde în România şi deschide a treia locaţie din Bucureşti. Noul restaurant va fi situat în mallul ParkLake din cartierul Titan şi va opera începând cu luna iulie, potrivit unui anunţ al companiei pe pagina oficială de Facebook.

„Deschidem a treia locaţie din Bucureşti! Din iulie, te aşteptăm la Taco Bell Park Lake”, se arată în anunţul companiei.

Mai jos regăsiţi postarea de pe pagina de Facebook:

 

Brandul american Taco Bell a intrat pe piaţa locală în octombrie 2017, cu un restaurant în Băneasa Shopping City. În luna octombrie, compania Sphera Franchise, care deţine franciza locală a brandului de mâncare mexicană, a inaugurat un nou restaurant în Mega Mall.

În primele trei luni pe piaţa locală, Taco Bell a obţinut vânzări de aproape 3 milioane de lei, bazate pe promovare intensă şi pe poziţionarea în spaţii cu trafic.

În portofoliul Sphera se mai găsesc şi alte francize, precum cea a KFC în România, Republica Moldova şi nord-estul Italiei, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery în România.

La nivelul întregului grup, cifra de afaceri a fost de 618 mil. lei, cu 20% mai mare decât în 2016. Cea mai mare contribuţie la totalul businessului a avut-o KFC România.

Taco Bell se bate pe piaţa restaurantelor de tip fast-food cu McDonald’s, KFC şi Subway. Cele trei con­tro­lează circa jumătate din toată piaţa locală de profil eva­luată la 2 mld. euro, conform datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO