Retail&Agrobusiness

Salameh, Alexandrion: Peste 3 milioane de sticle cu alcool contrafăcut ajung pe piaţă anual

Salameh, Alexandrion: Peste 3 milioane de sticle cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.01.2015, 13:17 320

Nawaf Salameh, preşedinte şi CEO al Alexandrion Grup România, spune că este inadmisibil să avem cazuri de persoane intoxicate cu alcool etilic într-o economie aflată în proces de modernizare şi integrare în piaţa Uniunii Europene.

Recent, trei oameni au murit în judeţul Călăraşi după ce au consumat alcool metilic, iar alte zece persoane au ajuns la spital.

 „Se estimează că, anual, pe piaţă ajung aproximativ 500.000 de litrii de alcool contrafăcut, iar această cantitate se concretizează, pe taraba improvizată a comerciantului ambulant sau la marginea drumului, în peste 3 milioane de sticle cu tărie de 30 de grade alcoolice sau 2-3 milioane de peturi de vin, la doi litri”, a declarat Nawaf Salameh, care controlează cel mai mare producător local de băuturi spirtoase. El spune că a atras atenţia în  numeroase rânduri „asupra marilor pericole induse de existenţa unei active pieţe negre a alcoolului care, sub aparenţa unui comerţ casnic nevinovat, bulversează consumatorii şi anihilează orice încercare a autorităţilor de a reglementa şi a asigura monitorizarea adecvată a comerţului cu băuturi alcoolice”. Omul de afaceri afirmă că circa 90% din piaţa alcoolului din România este nefiscalizată şi crede că acest lucru exprimă gradul avansat de dezvoltare al contrabandei şi activităţii ilicite de comercializare a băuturilor. Totodată, el atrage atenţia că în România nu există o cultură a consumul moderat de alcool.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO