Retail&Agrobusiness

Sándor Csányi, şeful OTP, urcă spre top zece în lactate şi mezeluri în România cu importatorul Sole Mizo

Gerbrant de Boer este executivul de numele căruia se leagă dezvoltarea grupului olandez Friesland (FrieslandCampina în prezent) în România.

Gerbrant de Boer este executivul de numele căruia se leagă dezvoltarea grupului olandez Friesland (FrieslandCampina în prezent) în România.

Autor: Laurentiu Cotu

21.10.2020, 11:00 549

♦ Producătorul ungar de lactate Sole Mizo îl are ca CEO pe Gerbrant de Boer, executivul care a construit afacerea Friesland în România, prin achiziţii succesive care au culminat cu brandul Napolact.

Sole Mizo România, parte a grupului ungar Bonafarm, deţinut de Sándor Csányi, şeful OTP Bank şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ungaria, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 175,7 mil. lei (37 mil. euro), în creştere cu peste 19% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Acesta este cel mai înalt nivel al businessului com­pa­niei care nu deţine o unitate de procesare pe plan local.

Compania a avut în 2019 un profit net de apro­ximativ 294.000 de lei (62.000 de euro), de 2,4 ori mai mic faţă de anul pre­cedent, când câştigul net al Sole Mizo Ro­mâ­nia a fost de peste 702.000 de lei (151.000 de euro), conform date­lor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr me­diu de 65 de angajaţi. Spre comparaţie, cel mai mare jucător cu capital românesc din industria lactatelor, Simultan din Timiş, are afaceri de 166 mil. lei anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO