Retail&Agrobusiness

Şantierul naval din Drobeta-Turnu Severin vrea să atragă producţie de nave şi merge la Maritime Industry, cel mai mare targ internaţional de profil

Şantierul naval din Drobeta-Turnu Severin vrea să...

Autor: Florentina Niţu

23.05.2023, 16:10 240

Şantierul Naval SEVERNAV din Drobeta-Turnu Severin (simbol bursier SEVE) vrea să atragă producţie de nave şi merge la Maritime Industry, cel mai mare targ internaţional de specialitate, care va avea loc în perioada 23 – 25 mai 2023, în localitatea Gorinchem din Olanda. Compania este singura din România care  participa la acest târg.

„Această prezenţă strategică îşi propune să consolideze poziţia şantierului naval, să atragă noi oportunităţi de afaceri şi să exploreze cele mai recente inovaţii şi tendinţe din industria construcţiilor navale”, a spus Liliana Bulboacă, CFO al Severnav.

Maritime Industry este recunoscut ca fiind cel mai mare t-rg internaţional de inovaţii în domeniul construcţiilor de nave fluviale şi maritime. „Participarea SEVERNAV la târg reprezintă un pas important în direcţia dezvoltării tehnologice şi a inovaţiei în construcţia navală din România”, au completat reprezentanţii companiei.

Şantierul Naval SEVERNAV a revenit pe piaţă în anul 2022 cu construcţii de nave complet echipate. În luna februarie, compania a informat piaţa de capital cu privire la încheierea unui contract în valoare de 1,78 mil. euro cu Rensen Driessen Shipbuilding, producător de nave din Olanda. Apoi, în aprilie, a încheiat un contract în valoare de circa 4,1 milioane de euro, în construirea unui corp de barje fluvial, cu CNFR Navrom Galaţi, companie de transport fluvial din cadrul Transport Trade Services (TTS).

Compania are o capitalizare de 17,3 milioane de lei, iar din acţionariat fac parte S. BEO Trade COM (30,1% din capital), CFR Marfă (29%), Constantin Georgescu (21,5%) şi Dumitru Ştefan (10%), potrivit datelor de la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO