Retail&Agrobusiness

Secuiana a început vânzările online de pantaloni şi speră la o creştere a afacerilor

Autor: Alice Gheorghe

14.10.2010, 14:31 26

"Am vrut să încercăm şi această modalitate de vânzare, după ce am observat că singurul tip de comerţ care a mai evoluat în ultima perioadă este cel online", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al companiei, Dobra Laszlo.

El a adăugat că produsele vândute pe internet sunt mai ieftine cu câteva procente decât cele din magazine. Compania a înregistrat deja primele comenzi.

"Produsele comercializate pe internet, încă de acum câteva zile, se adresează în primul rând persoanelor fizice. Avem un catalog din care în prezent pot fi comandaţi doar pantaloni, dar în funcţie de evoluţia vânzărilor am putea introduce şi alte produse. Clienţii intră pe site, îşi crează cont şi pot comanda produsele", a explicat Laszlo.

Oficialul Secuiana a mai spus că la comenzile care depăsesc 400 de lei compania suportă costurile de transport.

Laszlo a precizat că serviciul de vânzări online va fi dezvoltat doar la nivel local, comenzile din străinătate presupunând costuri care nu pot fi suportate de companie.

"Am luat decizia să încercăm şi acest tip de comerţ şi sperăm şi noi, ca toţi ceilalţi, că vom asista la creşteri ale vânzărilor în viitor", a afirmat directorul general al companiei.

Secuiana a înregistrat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 15,4 milioane de lei, cu 20% mai mică comparativ cu cea din perioada similară a anului trecut, pe fondul scăderii vânzărilor atât pe piaţa internă, cât şi la export.

Firma a rulat în trimestrul al treilea al acestui an afaceri în valoare de 5,6 milioane de lei, cu 4% mai puţin decât în aceeaşi perioadă din anul trecut.

Pentru 2010 compania estimează o cifră de afaceri de 20 milioane lei, în scădere cu 19%, şi pierderi de 1,4 milioane de lei, de la un rulaj de 24,7 milioane lei şi un rezultat negativ de 1,9 milioane lei în 2009.

Compania are în prezent 365 de angajaţi. Firma face parte din grupul Secuiana alături de producătorii de textile Seconf - Covasna şi S'mode, dar şi firma de transport Secuiana Trans.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO