Retail&Agrobusiness

Şeful grupului Metro, un business de peste 60 mld. euro: Afacerile din România ar putea reveni pe creştere anul viitor

Olaf Koch, CEO al Metro:

„Momentan Rusia este o piaţă cu potenţial de creştere, în timp ce Cehia este o piaţă matură. România este undeva la mijloc, însă în 1-2 ani va ajunge şi ea în aceeaşi categorie cu Cehia“.

Olaf Koch, CEO al Metro: „Momentan Rusia este o piaţă cu potenţial de creştere, în timp ce Cehia este o piaţă matură. România este undeva la mijloc, însă în 1-2 ani va ajunge şi ea în aceeaşi categorie cu Cehia“.

Autor: Cristina Rosca

08.05.2015, 00:08 557

Afacerile locale ale Metro Cash & Carry, prima reţea de comerţ modern care a venit în România în 1996, ar putea reveni pe creştere în anul financiar următor după ce în criză comerciantul german a pierdut aproximativ jumătate din cifra de afaceri în euro. În anul financiar 2013-2014 (anul financiar începe la 1 octombrie - n. red.) compania a obţinut local afaceri de 909 mil. euro.

„România este o piaţă impor­tantă pentru Metro Cash & Carry şi până la înce­pu­tul crizei am avut o dezvoltare fan­tas­tică. În momentul în care a izbucnit criza însă, businessul a fost afectat. Vrem să ne adap­tăm la contextul actual de piaţă şi rezul­tatele după primele şase luni (din anul financiar 2014-2015 ce înce­pe la 1 octombrie - n. red.) sunt îmbucu­ră­toare. Este însă prea cu­rajos să afirm că bu­sinessul va reveni pe plus încă din acest an (finan­ciar - n. red.), dar în 2016 cred că se va întâmpla“, spune Olaf Koch, CEO al gru­pu­lui german Metro, cu afaceri anuale de peste 60 mld. euro.

Gi­gantul german cuprinde pe lângă re­ţeaua Metro Cash & Carry şi hiper­mar­ke­tu­rile Real, galeria comercială Kaufhof şi ma­gazinele electro-IT Saturn şi Media Markt.

În România grupul este prezent cu 31 de magazine Metro Cash & Carry şi cu patru hipermarketuri Real. Iniţial au fost 24 de hipermarketuri, însă 20 dintre acestea au fost preluate de concurenţii de la Auchan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO