Retail&Agrobusiness

Sergiu Mititelu, Premium Porc: Vreau ca industria cărnii de porc din România să se bazeze în scurt timp într-o proporţie majoritară pe producţie locală şi nu pe importuri

Sergiu Mititelu spune că ultimii 26 de ani de carieră pot fi rezumaţi prin experienţa în doar trei companii - RJ Reynolds (actualmente JTI România), Hochland şi Premium Porc. De trei ani el conduce operaţiunile locale ale grupului Premium Porc din Danemarca.

Sergiu Mititelu spune că ultimii 26 de ani de carieră pot fi rezumaţi prin experienţa în doar trei companii - RJ Reynolds (actualmente JTI România), Hochland şi Premium Porc. De trei ani el conduce operaţiunile locale ale grupului Premium Porc din Danemarca.

Autor: Cristina Roşca

16.07.2020, 18:00 543

♦ În prezent cea mai mare parte din consumul local de carne de porc provine din import, din Germania, Spania, Ungaria, Olanda şi Polonia ♦ Premium Porc este unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, cu o cifră de afaceri de peste 90 milioane euro în 2019 şi aproape 500 de angajaţi.

Executivul român Sergiu Mi­ti­telu, care conduce de circa trei ani businessul local al Premium Porc, spune că o ţintă a mandatului său e să re­ducă pe termen scurt importul de car­ne de porc, astfel ca local con­su­mul să se realizeze majoritar din producţie proprie.

„Îmi doresc să ajut la con­solidarea unei industrii sănătoase a căr­nii de porc în România, o indus­trie care să se bazeze în scurt timp într-o proporţie majoritară pe pro­duc­ţie locală şi nu pe importuri.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO