Retail&Agrobusiness

SIFI TM Agro investeşte 1 mil. euro într-un siloz din apropiere de Timişoara, bani care vor merge spre achiziţia unui uscător de cereale

SIFI TM Agro investeşte 1 mil. euro într-un siloz din...

Autor: Roana Rotaru

02.10.2017, 12:32 585

SIFI TM Agro, o companie cu acţionariat libanez şi cipriot cu activităţi în depozitarea cerealelor, investeşte 1 mil. euro în spaţiul de depozitare Siloz Carani din judeţul Timiş, bani care vor merge spre achiziţia unui uscătoare de cereale cu o capacitate de uscare de 2.000 tone de cereale pe zi, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Noul program de investiţii aflat în curs de implementare va permite uscarea a minim 2.000 tone de cereale pe zi. Extinderea instalaţiei existente are ca obiectiv dezvoltarea semnificativă a capacităţii de preluare şi dublarea capacităţii de livrare de cereale. Astfel, peste 5.000 tone vor putea fi recepţionate zilnic, iar capacitatea de încărcare în vagoane creşte până la 2.000 tone de cereale pe zi”, se arată în comunicatul emis de SIFI TM Agro.

Siloz Carani, situat în apropiere de Timişoara, dar şi de Autostrada A1, are o capacitate de recepţie/livrare de 5.000 tone zilnic şi o capacitate totală de depozitare de peste 170.000 de tone. Investiţia beneficiază de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată. Într-un an de zile de la relansare, depozitul de cereale a tranzacţionat peste 200.000 de tone, potrivit reprezentanţilor companiei.

SIFI TM Agro, cu sediul în Bucureşti, deţinută de compania cu acţionariat libanez Agriventure Trading Sal Offshore şi de compania cu acţionariat cipriot Sif Imobiliare Plc, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 7 mil. lei, înregistrând un profit net 2,6 mil. lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 39 de salariaţi, potrivit datelor publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO