Retail&Agrobusiness

Sistemul Coca-Cola România trece la sticlele din plastic cu capace ataşate "Investiţia doar în zona tehnică este de circa jumătate de milion de euro"

Sistemul Coca-Cola România trece la sticlele din plastic...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.04.2023, 15:06 8252

Sistemul Coca-Cola România face începând cu această lună trecerea la sticle de plastic cu capace ataşate, primele produse care vor beneficia de aceste ambalaje  fiind Fuzetea şi Cappy urmând ca până la finalul anului toate produsele gigantului din România să fie ambalate astfel. Fuzetea şi Cappy vor fi lansate în noile ambale în luna aprilie, urmând ca apoi băuturile carbonatate Coca-Cola, Fanta, Sprite şi Schweppes să fie îmbuteliate în acest tip de ambalaj şi ulterior portofoliul de ape minerale.

"După ce s-a dezvoltat soluţia, ea trebuie în primul rând să fie produsă local. Pe lângă investiţia pe care o face producătorul de capace, linia de producţie şi îmbuteliere a băuturilor în PET trebuie să fie adaptată astfel încât să fie implementată această soluţie. Am făcut investiţii pentru a pregăti aceste linii de producţie, e greu de spus cât ar fi investiţiile în tot proiectul, doar pe zona tehnică, de eficientizare a liniilor de producţie şi de a implimenta această soluţie ar fi de circa jumătate de milion de euro", a spus Alice Nichita, corporate affairs and sustainability director în cadrul Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare.

Ea adaugă faptul că liniile sunt pregătite pentru aceste noi ambalaje, dar compania va implementa gradual această nouă soluţie de ambalare.

Lansarea capacelor face parte din implementarea prevederilor referitoare la închiderea recipientelor din plastic pentru băuturi, incluse în Directiva Uniunii Europene privind materialele plastice de unică folosinţă, prevederi care intră în vigoare în 2024. Ambalajele sunt disponibile în mai multe ţări.

"Acest proiect a început în 2018-2019 şi anul 2021 a fost primul an în care am avut o primă sticlă în Spania cu acest capac", a spus Mihaela Niţă, public affairs manager, în cadrul Coca-Cola România.

Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

Coca-Cola HBC România este cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe plan local, dar şi cel mai mare exportator din sector. Compania a terminat 2021 cu o cifră de afaceri de 2,76 miliarde de lei, în creştere cu 13,5% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe