Retail&Agrobusiness

Smithfield vrea să ia o finanţare de 60 mil. $ de la IFC

Smithfield vrea să ia o finanţare de 60 mil. $ de la IFC

Autor: Gabriel Razi

01.08.2014, 00:05 390
Gigantul Smithfield, care a intrat anul trecut în proprietatea chinezilor de la Shuangui (WH Group), vrea să obţină o finanţare de 60 de milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, pentru a-şi finanţa operaţiunile din România şi pentru investiţii. Dosarul de finanţare al Smithfiel va ajunge pe masa IFC la începutul lunii septembrie.
 
„IFC ia în considerare o investiţie de până la 60 de milioane de dolari care va fi structurată sub forma unei facilităţi de finanţare corporativă“, se arată în anunţul instituţiei cu sediul la Washington.
 
Paşii pe care Smithfield îi face către obţinerea acestei finanţări vin în contexul în care chinezii sunt cel mai mare producător şi procesator de carne de porc de pe piaţa lo­ca­lă, cu 1 milion de capete anual şi în condiţiile în care Marex, al doilea jucător de pe acest segment şi cel mai mare cu capital local, este în in­solvenţă şi se îndreaptă către faliment.
 
Banii de la IFC vor fi fo­losiţi atât de Smithfield Fer­me, compania care ope­rea­ză cele 54 de ferme de creş­tere a porcilor, cât şi de Smithfield Prod, entitatea prin care chinezii procesează carnea de porc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO