Retail&Agrobusiness

Sphera Group, administratorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, redeschide toate restaurantele şi readuce la muncă angajaţii aflaţi în şomaj tehnic

Sphera Group, administratorul KFC, Pizza Hut şi Taco...

Autor: Cristina Bellu

04.09.2020, 09:05 326

Sphera Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, anunţă redeschiderea tuturor restaurantelor operate de grup la interior în România, ca urmare a deciziei adoptate de autorităţi de a permite funcţionarea spaţiilor din interior ale restaurantelor, barurilor şi cafenelelor, cu respectarea normelor de siguranţă şi igienă de rigoare, începând cu 1 septembrie.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie, Grupul are active 157 din 158 de restaurante în toate cele trei pieţe de activitate, respectiv România, Italia şi Republica Moldova.

În plus, compania confirmă că toţi angajaţii KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România aflaţi în şomaj terhnic au revenit la muncă, tot începând cu data de 1 septembrie.

Vânzările consolidate ale Grupului au înregistrat scăderi considerabile în T2/2020, de 54% comparativ cu T2/2019, ajungând la 106,3 milioane lei, cel mai semnificativ impact fiind resimţit în luna aprilie, când majoritatea restaurantelor au fost închise complet, iar activitatea de livrare a fost limitată.

La nivelul primului semestru, Sphera Group a raportat o pierdere netă de 22,3 mil. lei (excluzând impactul adoptării IFRS 16), faţă de profitul de 18 mil. lei obţinut în perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările în restaurante s-au cifrat la 304,5 mil. lei, echivalentul unei scăderi de 31,6%.

Sphera Franchise Group deţine francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi dezvoltă brandul KFC şi în Republica Moldova şi Italia. Grupul este controlat indirect de Radu Dimofte (43,7%), Nicolae Badea (21,4%), Lucian Vlad (11,0%) şi alţi acţionari (23,9%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO