Retail&Agrobusiness

Ce spune fondatorul MAM Bricolaj după listarea companiei la BVB: Vrem să folosim toate pârghiile oferite de piaţa de capital pentru dezvoltarea businessului. Vizăm extinderea în principalele oraşe din ţară

Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj

Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj

Autor: Cristina Bellu

25.01.2021, 15:35 828

Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj, furnizor de materiale şi accesorii pentru mobilier, consideră că listarea companiei la BVB face parte din strategia de dezvoltare a businessului şi o componentă importantă în planul de extindere accelerată a reţelei de magazine în principalele oraşe din ţară.

„Ne-am propus să folosim toate pârghiile oferite de piaţa de capital pentru susţinerea creşterii accelerate şi să dezvoltăm un parteneriat cu investitorii de la Bursă. Vizăm extinderea reţelei de magazine şi să fim prezenţi în principalele centre urbane din România”, spune Cristian Găvan.

Săptămâna trecută au intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti acţiunile MAM Bricolaj (simbol bursier MAM), investitorii stabilind emitentului un preţ de 30,6 lei pe unitate, în scădere cu 1,9% faţă de preţul de deschidere de 31,2 lei, respectiv o capitalizare de 51,8 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti.

Rulajul cu acţiuni MAM s-a ridicat la 3,14 mil. lei, cu o creştere de 53% a valorii acţiunilor faţă de momentul evaluării înainte de listare, iar volumul a fost de 99.700 de acţiuni. În prima parte a şedinţei, acţiunile companiei au fost cele mai tranzacţionate la BVB, ocupând la încheierea sesiunii locul şase în topul lichidităţii.

Retailerul urmează să deschidă în aprilie al treilea magazin din reţea, în cartierul Ghencea din Bucureşti şi plănuieşte deschiderea unui magazin în Braşov.

Anul trecut,  MAM Bricolaj şi-a majorat afacerile cu aproximativ 33%, până la 40 mil. lei, iar pentru anul în curs, oficialii companiei estimează afaceri în creştere cu 65%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO