Retail&Agrobusiness

Sun Plaza se extinde cu 11.000 mp. Ce magazine noi vin în mallul din sudul Capitalei

Sun Plaza se extinde cu 11.000 mp. Ce magazine noi vin...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.06.2016, 11:11 5227

Mallul Sun Plaza din Bucureşti a intrat într-un proces de extindere şi de reconfigurare, în urma căruia vor fi adăugate, pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, 40 de magazine noi, dintre care 75% au fost deja contractate. Printre noii chiriaşi se numără şi retailerul american Forever 21, care deschide în Sun Plaza unul dintre cele mai mari magazine din ţară.

Transformarea Sun Plaza a început în T1 2016 şi urmează să fie finalizată în T1 2018. “Sun Plaza şi-a câştigat statutul de centru comercial dominant din zona de sud a Bucureştiului, iar procesul de reconfigurare va consolida această poziţie pe viitor.  Remodelarea va crea o nouă atmosferă în mixul nostru de retail, adăugând noi branduri, sporind prestigiul centrului şi câştigând capacităţi noi de fashion. Suntem în stadii avansate de negocieri cu diverşi retaileri, inclusiv branduri care vor genera cu siguranţă entuziasm în rândul clienţilor noştri”, spune Friedrich Wachernig, membru în consiliul de administraţie al S IMMO AG.

Reconfigurarea Sun Plaza va fi realizată în faze, pe o perioadă de 24 luni, pentru a asigura continuarea în bune condiţii a activităţii chiriaşilor existenţi.

Majoritatea lucrărilor de reconfigurare se desfăşoară într-o zonă independentă atât de centrul comercial, cât şi de traficul de vizitatori existent. Remodelarea include, pe lângă extinderea pasajului subteran, care face legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului, crearea  de noi magazine şi căi de acces în această zonă. Extinderea va cuprinde în principal suprafaţa fostului magazin Mobexpert.

“Suntem încântaţi că Forever 21 face parte din reconfigurarea Sun Plaza, cu unul dintre cele mai mari magazine ce urmează să fie deschise în România. Mai multe branduri se vor alătura portofoliului nostru şi aşteptăm cu nerăbdare să anunţăm noutăţile în curând”, adaugă Vicenţiu Spătaru, Sun Plaza Centre Manager.

O parte dintre chiriaşii ancoră, cum ar fi H&M şi C&A, îşi vor reloca şi moderniza magazinele pentru a oferi o gamă mai variată de produse.

Lucrările de reconfigurare a Sun Plaza sunt concepute de o echipă de arhitecţi şi ingineri din cadrul ATP Vienna şi coordonate local de Optim Project Management, iar constructorul general este Bog’Art.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO