Retail&Agrobusiness

Taparo Maramureş, furnizor de canapele al IKEA, a trecut pentru prima dată de 300 mil. lei

Taparo Maramureş, furnizor de canapele al IKEA, a trecut...

Autor: Corina Mirea

22.07.2015, 00:06 2962
Producătorul de mobilă tapisată Taparo din judeţul Maramureş, controlat de patru antreprenori români, a ajuns anul trecut la afaceri de 306 milioane de lei, în creştere cu 2% faţă de 2013, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Este pentru prima dată când furnizorul de canapele al IKEA, cel mai mare retailer mondial din sectorul de mobilă şi decoraţiuni,  trece de acest prag, dar şi primul an în care profitul Taparo atinge un minim al ultimilor cinci ani, de 1,6 milioane de lei.
 
Compania este al şaselea cel mai mare exportator controlat de antreprenori locali, după jucători precum Aramis Invest (mobilă), două companii din grupul InterAgro (cereale), Gersim Impex (telecom) şi Astra Vagoane Călători (transporturi). Taparo a fost cons­truită în 2005 pe bazele unei filaturi de bumbac care a funcţionat din 1973 până în anul 2004 şi, iniţial, pro­ducea doar canapele şi fotolii. De-a lungul timpului, pro­ducătorul stabilit în satul Borcuţ din judeţul Ma­ra­mureş, care are doar câteva sute de locuitori, a mai adă­ugat liniei de fabricare şi articole tapisate pentru gră­dină, dar şi una dedicată cadrelor din lemn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO