Retail&Agrobusiness

Tecar aşteaptă afaceri de 255 mil. lei la fabrica de hârtie din Alba

Ioan Tecar, proprietarul Pehart Tec: Estimăm o creştere cu aproximativ 5% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut

Ioan Tecar, proprietarul Pehart Tec: Estimăm o creştere cu aproximativ 5% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut

Autor: Laurentiu Cotu

01.12.2014, 00:05 194
Producătorul de articole din hârtie Pehart Tec din Petreşti, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, estimează că va încheia anul cu afaceri de aproximativ 255 mil. lei (57,5 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de 2013. Anul trecut, com­pania a realizat o cifră de afaceri de peste 243 mil. lei (54,8 mil. euro).
 
„Estimăm o creştere cu aproximativ 5% a cifrei de afaceri faţă de anul trecut. În acest an nu am demarat niciun proiect de investiţii şi ne axăm în principal pe optimizarea şi eficientizarea producţiei, dar şi a celorlalte departamente ale companiei“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, proprietarul grupului MG-Tec, din care face parte şi producătorul de hârtie Pehart Tec.
 
Pe piaţa internă produsele companiei Pehart Tec (prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele) ajung în marile lanţuri de magazine (Lidl, Auchan, Profi, Metro, Cora) sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Exporturile se realizează în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia.
 
În urma investiţiilor derulate până în prezent, capacitatea de producţie a fabricii Pehart Tec a crescut cu aproximativ 30%. Momentan, capacitatea de producţie a maşinilor de hârtie este de circa 50.000 de tone pe an, iar cea a liniei de converting este de circa 9.000 de tone pe an.
 
Pe lângă fabrica Pehart Tec, Tecar mai deţine în Dej, judeţul Cluj, încă o fabrică de hârtie pentru produsele igienico-sanitare, cu o capacitate de producţie de 25.000 de tone.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO