Retail&Agrobusiness

Tecar mizează pe afaceri de 281 mil. lei la fabrica de hârtie din Alba, plus 10%

Ioan Tecar, acţionar al Pehart Tec din Petreşti

Ioan Tecar, acţionar al Pehart Tec din Petreşti

Autor: Laurentiu Cotu

12.03.2015, 00:06 497
Producătorul de articole din hârtie Pehart Tec din Petreşti, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, şi-a bu­getat pentru acest an o cifră de afa­ceri de peste 281 mil. lei (63 mil. euro), mai mare cu 10% faţă de anul trecut, susţinută de creşterea cererii pentru produsele igienico-sanitare.
 
Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 255,7 mil. lei (57,5 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior. Pehart Tec face parte din grupul MG-Tec, cu afaceri totale de 586,4 mil. lei (131,5 mil. euro) şi peste 1.100 de angajaţi în 2014.
 
„În estimările făcute ne bazăm pe creşterea pieţei de produse igienico-sanitare, tendinţă care se manifestă atât la extern, cât şi pe plan intern. Vom continua să dezvoltăm brandurile proprii, având în vedere trendul crescător al mărcilor private existente în reţelele de magazine şi al diversităţii acestora“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, proprietarul grupului MG-Tec, din care face parte şi producătorul de hârtie Pehart Tec.
 
Fabrica de hârtie din Petreşti produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele care ajung în marile lanţuri de magazine (Lidl, Auchan, Profi, Metro, Cora) sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Compania exportă o parte din producţie în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.
 
În urma investiţiilor derulate până în prezent, capacitatea de producţie a fabricii Pehart Tec a crescut cu aproximativ 30%. Momentan, capacitatea de producţie a maşinilor de hârtie este de circa 50.000 de tone pe an, iar cea a liniei de converting este de circa 9.000 de tone pe an.
 
Pe lângă fabrica Pehart Tec, Tecar mai deţine în Dej, judeţul Cluj, încă o fabrică de hârtie pentru produsele igienico-sanitare, cu o capacitate de producţie de 25.000 de tone. Anul trecut la Dej a fost demarată o investiţie de 20 mil. euro, pentru achiziţionarea şi instalarea unei linii de producţie, în vederea dublării capacităţii de producţie până la finalul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO