Retail&Agrobusiness

Tecar şi-a crescut vânzările cu 5% la fabrica de hârtie din Alba

Ioan Tecar

Ioan Tecar

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2015, 00:06 382
Producătorul de articole din hârtie Pehart Tec din Pe­treşti, judeţul Alba, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 255,7 mil. lei (57,5 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul anterior.
 
Pehart Tec face parte din grupul MG-Tec, cu afaceri totale de 585,5 mil. lei (131,5 mil. euro) şi peste 1.000 de angajaţi în 2014.
 
„În 2014 ne-am axat, în principal, pe consolidarea poziţiei com­paniei pe piaţă, având în vedere trendul crescător al măr­cilor private existente în ma­gazine şi al diversităţii acestora. Astfel, am reuşit să creştem notorietatea măr­cilor proprii, Pu­fina şi Alint, fapt care a dus im­plicit şi la creş­te­rea vân­zărilor“, a declarat Ioan Tecar, proprietarul gru­pului MG-Tec.
 
Fabrica de hârtie din Petreşti pro­duce prosoape de bucă­tărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele care ajung în marile lan­ţuri de ma­ga­zine (Lidl, Auchan, Profi, Me­tro, Cora) sau sunt comercia­li­zate prin intermediul distri­bui­torilor. Com­pa­nia exportă o parte din producţie în Grecia, Un­garia, Bul­ga­ria, Germania şi Serbia. În urma investiţiilor derulate până în prezent, capa­ci­ta­tea de producţie a fabricii Pehart Tec a crescut cu apro­xi­ma­tiv 30%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO