Retail&Agrobusiness

Tetra Pak aduce un nou expat la conducerea businessului local de 150 mil. lei anul trecut

Guillaume Latourrette conduce businessul Tetra Pak în cele 14 pieţe din Europa de Sud-Est, dintre care cele mai mari sunt Serbia, Grecia, Croaţia şi România.

Guillaume Latourrette conduce businessul Tetra Pak în cele 14 pieţe din Europa de Sud-Est, dintre care cele mai mari sunt Serbia, Grecia, Croaţia şi România.

Autor: Roxana Rosu

10.08.2018, 00:05 245

Executivul Guillaume Latourrette este noul managing director al producătorului de ambalaje Tetra Pak pentru regiunea Europei de Sud-Est, inclusiv România. El îl înlocuieşte pe un alt expat, pe Francesco Faella, care a preluat poziţia de managing director pentru Tetra Pak Italia.

Tetra Pak România, subsidiara locală a grupului elveţian cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 153,7 milioane de lei (33 mil. euro), mai mare cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Mi­nisterul de Fi­nanţe. Tetra Pak nu are o fabrică în Ro­mânia, astfel că societatea a avut anul trecut în medie 36 de salariaţi. Profitul companiei s-a situat la circa 4,3 milioane de lei, cu 47% mai mare decât rezultatul din anul anterior. Tetra Pak „îmbracă“ produsele unor com­panii precum PepsiCo, Tymbark, Euro­pean Drinks (băuturi răcoritoare), dar şi mărcile unor producători de lactate precum Danone, Lactalis, Olympus sau Albalact, potrivit ultimelor date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO