Tetra Pak aduce un nou expat la conducerea businessului local de 150 mil. lei anul trecut

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 aug 2018 Autor: Roxana Rosu

Guillaume Latourrette conduce businessul Tetra Pak în cele 14 pieţe din Europa de Sud-Est, dintre care cele mai mari sunt Serbia, Grecia, Croaţia şi România.

Executivul Guillaume Latourrette este noul managing director al producătorului de ambalaje Tetra Pak pentru regiunea Europei de Sud-Est, inclusiv România. El îl înlocuieşte pe un alt expat, pe Francesco Faella, care a preluat poziţia de managing director pentru Tetra Pak Italia.

Tetra Pak România, subsidiara locală a grupului elveţian cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 153,7 milioane de lei (33 mil. euro), mai mare cu 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Mi­nisterul de Fi­nanţe. Tetra Pak nu are o fabrică în Ro­mânia, astfel că societatea a avut anul trecut în medie 36 de salariaţi. Profitul companiei s-a situat la circa 4,3 milioane de lei, cu 47% mai mare decât rezultatul din anul anterior. Tetra Pak „îmbracă“ produsele unor com­panii precum PepsiCo, Tymbark, Euro­pean Drinks (băuturi răcoritoare), dar şi mărcile unor producători de lactate precum Danone, Lactalis, Olympus sau Albalact, potrivit ultimelor date.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Tetra Pak
, business
, conducere
, director
, romania
, pozitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide