Retail&Agrobusiness

Theta Furniture&More, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de amenajări interioare şi mobilier la comandă, a deschis o fabrică proprie în Păuleşti, Prahova, după o investiţie de circa 4 mil. euro, şi plănuieşte să angajeze anul acesta 12 oameni

Autor: Alexandra Matei

09.06.2022, 13:52 862

Noua unitate de producţie se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi înlocuieşte fosta fabrică a companiei din Blejoi, judeţul Prahova, care era un spaţiu închiriat ce nu permitea investiţii. @ Cifra de afaceri a companiei a ajuns anul trecut la aproximativ 10 mil. euro, iar în prezent, aceasta are 104 angajaţi.

Theta Furniture&More, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de amenajări interioare şi mobilier făcut la comandă, a investit 4 mil. euro într-o fabrică proprie, de 5.000 de metri pătraţi, situată în comuna Păuleşti, judeţul Prahova.

Activitatea de producţie a companiei se desfăşura, înainte, tot în Prahova, în Blejoi, într-un spaţiu închiariat. Din luna martie a acestui an, producţia s-a mutat în noua unitate, iar oficialii companiei îşi propun ca anul acesta să angajeze circa 12 oameni.

„În 2016, am achiziţionat acest teren şi ne-am propus să facem fabrica. După achiziţia de 50% a fondului de investiţii Black Sea Fund, am început să demarăm proiectul pentru construcţia fabricii. În 2021, în iunie, am început săpătura. Fabrica a fost gata în 2022, în luna februarie, iar în martie ne-am mutat complet şi am început să producem în noua locaţie. Noua unitate de producţie înseamnă o investiţie de 4 milioane de euro, se desfăşoară pe o suprafaţă de 5.000 mp şi înlocuieşte fabrica anterioară din Blejoi, Prahova. Anul acesta, plănuim să angajăm 12 oameni în noua unitate de producţie”, a spus Florin Gheorghe, cofondator şi CEO al Theta Furniture&More, în cadrul conferinţei de presă ce anunţă deschiderea noii fabrici.

Businessul a pornit în 2009, iar la momentul respectiv, echipa număra doar cinci oameni. Strategia de business era centrată, atunci, pe zona rezidenţială, unde fondatorii îşi propuneau să vândă produse de mobilier custom made.

Trei ani mai târziu, ei au decis să se adreseze persoanelor juridice, iar în 2015, deja 90% din producţie meargea către businessuri.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns anul trecut la aproximativ 10 mil. euro, iar în prezent, aceasta are 104 angajaţi.

„Ne propunem ca în următorii trei ani să ajungem la 150 de angajaţi. Estimăm că anul acesta vom avea o cifră de afaceri de 14 mil. euro. Până în 2024, ne propunem să ajungem la 24 mil. euro cifră de afaceri”, a mai adăugat Florin Gheorghe.

În 2020, compania Intermedio General Group, ce operează sub brandul Theta, a fost implicată într-o tranzacţie prin care fondul de investiţii Black Sea Fund a preluat 50% din acţiuni, iar restul acţiunilor au rămas la Florin Gheorghe (38%) şi Gelu Florian (12%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO