Retail&Agrobusiness

În timp ce marii procesatori cumpără carne din import, micii producători au găsit alte căi de desfacere a mărfii. Peste 480 de carmangerii şi-au început activitatea din 2017 până în prezent. „Am lucrat 22 de ani în Grecia, în industria cărnii, iar anul trecut m-am întors acasă definitiv“

ZF AGROPOWER

Anul acesta, în primele opt luni au fost autorizate de către ANSVSA 104 carmangerii.

Anul acesta, în primele opt luni au fost autorizate de către ANSVSA 104 carmangerii.

Autor: Florentina Niţu

14.09.2020, 18:00 978

„Carmangeriile nu pot să facă export, ci vând doar pe piaţa locală, unde le merge foarte bine“.

Un număr de 488 de carmangerii – spaţii dotate corespunzător în care este recepţionată carnea provenită din unităţi auto­ri­zate sani­tar-ve­te­rinar, apoi de­pozitată şi tran­şată, pen­tru pro­du­cerea de carne tocată sau produse din carne într-o gamă sortimentală restrânsă şi vânzarea cu amănuntul a acestora – au fost fost înregistrate din 2017 până în luna august a acestui an, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sanitar-Vete­rinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De la finalul lunii iulie 2017, România se confruntă cu virusul pestei porcine afircane, iar din acest motiv producătorilor români de carne le-a fost retrasă ştampila de formă ovală, care marca faptul că producţia este conformă cu normele sanitar-veterinare, iar carnea nu poate fi exportată în aceste condiţii. Astfel, marii procesatori din domeniu cumpără carne din import, iar micii producători şi-au creat propriile magazine de desfacere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO