Retail&Agrobusiness

Top cinci cele mai citite articole ZF de săptămâna aceasta

Top cinci cele mai citite articole ZF de săptămâna...
29.07.2018, 15:43 203

Ziarul Financiar a alcătuit un top al celor mai citite articole de săptămâna aceasta pe online. Vedeţi mai jos articolele care au generat sute de mii de click-uri pe site:

1.Pesta porcină africană pune lacătul pe fermele Carniprod Tulcea

Producătorul de mezeluri Carniprod Tulcea, un business de 18 mil. euro controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, va renunţa la activitatea de creştere a porcinelor, după ce peste porcină africană i-a decimat 45.000 de porci.

2. În sfârşit se va putea circula în România cu 160 de kilometri pe oră, legal. Cu trenul. CFR a dat în folosinţă firul II modernizat pe traseul nou construit între Sighişoara şi Daneş

Circulaţia feroviară între Sighişoara şi Daneş se va face, începând de miercuri, pe firul II modernizat al traseului nou-construit între staţiile Sighişoara-Aţel, urmând ca trenurile să poată circula cu viteza de 160 de km/oră, anunţă un comunicat transmis miercuri de CFR.

3. Un discounter din Rusia vrea să-şi facă loc în comerţul modern local, o piaţă de 12 mld. euro. Pariul vine într-o perioadă în care piaţa se concentrează în mâinile unui număr mai mic de jucători

Retailerul Svetofor, ce se va extinde în România cu brandul Mere, vrea în doi ani să ajungă la 100 de magazine pe formatul de hard discount, susţin executivii care se ocupă de dezvoltarea businessului pe plan local. Ei mai spun că acesta este planul ce va fi adaptat în timp în funcţie de răspunsul pieţei. Despre bugetul de investiţii ei susţin că este dimensionat la situaţia din piaţă, fără să ofere alte date.

4.Bomba cu ceas din curtea Ministerului Finanţelor: deficitul bugetar a ajuns în S1 la 15 miliarde de lei, cu 138% mai mare faţă S1 2017. Cheltuielile cu salariile au crescut în iunie faţă de iunie trecut cu 34%

Deficitul bugetului general consolidat a ajuns, la şase luni din 2018, la 15 miliarde de lei, fiind mai mare cu 138% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, în urmă cu câteva zile, bilanţul ei la şase luni de mandat, folosind date care nu erau publice.

5. Românii se aliniază tendinţelor europene şi renunţă treptat la diesel. Cumpără tot mai multe hibride şi electrice

Vânzările de maşini pe benzină s-au apropiat în prima jumătate a anului de aproape 60% din totalul volumelor, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), pe măsură ce aproape toate măr­ile auto prezente local au venit cu o ofer­tă tot mai largă de motoare pe benzină, de cilindree mică şi cu un consum redus de combustibil. Spre comparaţie, în prima jumătate a anului trecut motorizările pe benzină erau la 50% din volum.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO