Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari producători de bere din România

04.12.2014, 14:35 9173

Cei mai mari jucători din industria berii sunt Ursus şi Heineken, care realizează  vânzări cumulate de aproape 600 mil. euro. Alături de cei doi, în topul producătorilor mai sunt prezenţi Bergenbier şi United Romanian Breweries Bereprod (URBB). De asemenea, şi Romaqua, compania care deţine apa Borsec, are trei branduri de bere.

Ursus a contabilizat un declin de 6% în intervalul aprilie - septembrie, comparativ cu acelaşi interval al exerciţiului financiar anterior. În raportul semestrial al grupului SABMiller, din care Ursus face parte, se arată că rezultatele raportate de companie sunt mai bune decât cele ale pieţei.

În scădere a fost şi Heineken, iar rezultatele din România ale olandezilor, alături de cele din Polonia şi Rusia, au tras în jos cifrele din Europa Centrală şi de Est.

Piaţa de bere a scăzut cu 7% în primele nouă luni ale acestui an, continuând trendul descrescător din 2013 dar şi din prima jumătate a anului, în condiţiile în care vremea a fost nefavorabilă, iar Campionatul Mondial de Fotbal nu a avut forţa să salte consumul.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO