Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari producători de bunuri de îngrijire: Farmec Cluj a devenit lider după de americanii de la P&G au vândut fabrica din Timişoara

Topul celor mai mari producători de bunuri de...

Autor: Cristina Roşca

04.03.2017, 10:00 819

Cei mai mari cinci producători de bunuri de îngrijire personală şi a locuinţei controlează mai bine de jumătate din totalul pieţei, evalută la 900 mil. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice.

Producătorul roman Farmec Cluj a devenit cel mai mare jucător din domeniul fabricării  săpunurilor, deter­genţilor şi a produselor de în­tre­ţinere, cosmetice şi de parfu­merie după rezultatele din 2015, ultimul pentru care există date publice.

Compania romanească, unul dintre cei mai vechi producători locali de profil, a devenit liderul acestei pieţe după rezultatele din 2015. Schimbarea de lider vine în condiţiile în care compania Detergenţi SA s-a divizat. Această companie opera anterior două fabrici ale gigantului american Procter & Gamble, cea din Timişoara şi cea din Urlaţi, judeţul Prahova. La finalul anului 2014 americanii au anunţat că au vandut fabrica din Timişoara unde produceau detergenţi de vase şi de rufe către grupul german Dalli. Tranzacţia, evaluată la cateva zeci de milioane de euro, a primit în 2015 acordul Consiliului Con­cu­renţei, iar în toamna aceluiaşi an nemţii au anunţat reluarea producţiei.

Astfel, datele pentru 2015 de la Registrul Co­merţului arată că acum există două com­panii distincte, Detergenţi SA care ad­min­is­trea­ză fabrica de la Urlaţi a P & G unde se pro­duc şampoane şi alte produse pentru îngri­jirea părului, şi Dalli Production Ro­mania. Aceasta din urmă, cu sediul la T­i­mi­şoara, este controlată de grupul german Dalli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO