Retail&Agrobusiness

Topul celor mai valoroase branduri de băuturi din lume. Cât „costă” mărcile Coca-Cola, Jack Daniel’s sau Heineken

Topul celor mai valoroase branduri de băuturi din lume....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.12.2017, 17:14 2453

Brandurile de băuturi răcoritoare Coca-Cola, Pepsi şi berea Budweiser sunt cele mai valoroase trei mărci de băuturi din lume, conform unui clasament realizat de compania de consultanţă Interbrand.

 Trei dintre primele zece cele mai valoroase branduri de băuturi din lume fac parte din categoria băuturilor răcoritoare, în timp ce alte trei sunt din domeniul berii, iar un număr similar din cei al băuturilor spirtoase. Ultimul în clasament - Moet & Chandon – este singurul brand din domeniul vinului şi al şampaniei prezent în acest top.

Cel mai valoros brand de băuturi din lume este Coca-Cola, cu o valoare estimată de aproape 70 de miliarde de dolari, cât celelalte nouă mărci din clasament cumulat. Pe lângă brandul Coca-Cola, gigantul american The Coca-Cola Company mai are în clasament şi brandul Sprite.

Dintre cele zece branduri prezente în clasament, patru sunt fabricate şi în România, adică Coca-Cola, Sprite, Pepsi şi Heineken. Celelalte branduri sunt aduse pe plan local de companii de import şi distribuţie. Pe plan local, cel mai mare îmbuteliator de băuturi este Coca-Cola HBC, care are trei fabrici, circa 1.500 de angajaţi şi afaceri de aproape jumătate de miliard de euro la nivelul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO