Retail&Agrobusiness

Tot mai bolnavi? Românii au lăsat în 2019 în farmacii peste 20 miliarde lei. Achiziţiile de medicamente şi suplimente au crescut cu 8%

ANALIZĂ ZF

Ca număr de companii, retailul farmaceutic a pierdut în zece ani mai bine de 1.000 de firme.

Ca număr de companii, retailul farmaceutic a pierdut în zece ani mai bine de 1.000 de firme.

Autor: Georgiana Mihalache

14.12.2020, 00:08 1315

♦ Cifra de afaceri a farmaciilor s-a dublat într-un deceniu, în perioada 2009-2019 ♦ Consolidare a fost cuvântul - cheie în ultimii ani.

Vânzările companiilor din re­tailul farmaceutic au sărit în 2019 de 20,8 mi­liar­de de lei, în creş­tere cu 8% faţă de anul an­te­rior, arată datele trans­mise de Registrul Co­mer­ţului.

Evoluţia pozitivă se vede şi la nivelul unui deceniu, cifra de afaceri dublându-se în această perioadă. Ca număr de companii, retailul farma­ce­u­tic a pierdut în zece ani mai bine de 1.000 de firme, ceea ce arată conso­lida­rea acestui domeniu, marcat de tranzac­ţii între jucătorii de la vârful pieţei şi res­tul operatorilor. Astfel, astăzi mai sunt mai puţin de 4.400 de companii în do­meniu.

Numărul de salariaţi a rămas relativ constant, la 40.000 de persoane, mai arată datele de la Recom. Cifrele sunt aferente domeniului de comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate şi includ doar rezultatele firmelor care şi-au depus bilanţurile pe anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO